ARGO LILIUM EVO 11

Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Dezumidificatorul este un aparat care ne poate ajuta in foarte multe situatii, atunci cand umiditatea crescuta din aer ne creeaza reale probleme, fie in locuinta, fie afecteaza sanatatea noastra sau a celor dragi. Acesta poate fi folosit in toate tipurile de incaperi, de la dormitoare, camere de zi pana la bai, bucatarii sau chiar pivnite. Poate fi o solutie extrem de eficienta si in cazul constructiilor noi, unde umiditatea este inca foarte mare. In prezent, exista pe piata o multitudine de modele extrem de reusite, insa cum nevoile difera de la o persoana la alta, este necesar sa clarificam si sa identificam, in primul rand, ce nevoi avem si ce ar trebui sa ne ofere un astfel de aparat. In continuare, va propunem sa urmariti un ghid detaliat care va poate ajute sa alegerea aparatului potrivit locuintei si nevoile voastre. La final, va vom prezenta un top 10 cele mai bune modele de dezumidificatoare, cu toate ca pe piata exista o multime de modele foarte bune, insa vom incerca sa ne rezumam la un top scurt.

Capacitate

Un prim pas in alegerea dezumidificatorului potrivit, invariabil, este reprezentat de capacitatea de dezumidificare a acestuia. In functie de dimensiunea suprafetei pe care doriti sa o acopere acest aparat, va trebui sa alegeti capacitatea potrivita. Pe scurt, capacitatea dezumidificatorului face referire la posibilitatea de eliminare a umiditatii din aer, in raport cu spatiul care trebuie tratat si cu cantitatea de apa din aer. Trebuie sa stiti ca o o umiditate ce depaseste 50% poate deveni un mediu favorabil pentru dezvoltarea acarienilor, bacteriilor ori chiar pentru formarea mucegaiului, care accentueaza simptomele alergiilor sau, si mai rau, ale persoanelor care sufera de astm.

Prin urmare, in functie de volumul spatiului din care aparatul va extrage umezeala, este recomandat sa alegem un dispozitiv care sa poata face fata. Capacitatea de dezumidificare se masoara in litri pe zi si este indicata de catre producatori pentru fiecare model in parte.

Mai mult decat atat, aceasta reprezinta si o coordonata ce indica randamentul produsului, insa nu trebuie confundata cu capacitatea de colectare care consta in cantitatea de apa care se strange in recipientul aparatului, care va trebui golit in momentul in care se umple. De exemplu, pentru spatii de pana la 20 mp, putem opta pentru un dezumidificator cu capacitatea de colectare de 10-15 litri, valorile crescand o data cu cresterea suprafetei acoperite.

Functii

Functiile din dotare pot amplifica eficienta si flexibilitatea aparatului, de aceea, este important sa aveti in vedere cateva aspecte utile. In general, un dezumidificator bun este recomandat sa aiba in dotare functii de programe si gestionare a procesului de dezumidificare. Astfel, acesta sa poata porni la ore prestabilite. De asemenea, este esential sa permita controlarea nivelului de umiditate in mod automat. Unele modele de dezumidificatoare sunt prevazute cu higrostat care permite setarea nivelului de umiditatea dorita. In momentul in care umiditatea din incapere trece peste pragul respectiv, aparatul porneste automat si regleaza nivelul acesteia in functie de valoarea prestabilita. La final, dupa ce si-a terminat treaba, aparatul se deconecteaza singur.

O alta functie utila mai ales in cazul celor care se confrunta cu umiditate excesiva, iar aparatul necesita o functionare mai intensa, este cea night mode, care ofera un mod de functionare mai silentios, astfel incat sa poata functiona si atunci cand dormiti fara sa va deranjeze. In plus, functia de ionizare se ocupa cu purificarea completa a aerului, reusind sa indeparteze chiar si mirosurile neplacute.

Pe de alta parte, pentru multi utilizatori functia de uscare a rufelor poate fi o necesitate, deci, va trebui sa o luati si pe ea in considerare. Aceasta va va ajuta extrem de mult pe timpul iernii hainele intinse pe uscator putand fi uscate cu ajutorul acestui aparat in doar cateva ore.

Siguranta

In ceea ce priveste siguranta aparatului, sunt cateva aspecte demne de mentionat. In primul rand, este necesar ca dezumidificatorul sa fie dotat cu functia de deconectare automata. Aceasta presupune deconectarea in mod automat a aparatului in momentul in care recipientul se umple cu apa, astfel incat, poate functiona si fara sa fie supravegheat continuu. Pe de alta parte, pentru cei care au nevoie ca aparatul sa functioneze continuu, fara deconectare automat, il pot conecta direct la reteaua de canalizare cu ajutorul unui furtun.

De asemenea, in cazul in care folositi dezumidificatorul in incaperi cu temperaturi scazute, atunci ar trebui sa luati in considerare existenta functiei de dezghetare automata. Aceasta presupune decongelare ghetii formate la nivelul aparatului inainte de a isi incepe activitatea propriu zisa, prevenind astfel eventualele defectiuni. Apa rezultata va fi colectata in recipientul din dotare.

Ca si masuri de siguranta, va trebui sa amplasati intotdeauna aparatul in pozitie verticala, pe un suport stabil si sa va asigurati ca admisia si evacuarea aerului sunt curatate si libere, fara obiecte in dispozitiv.

Zgomot 

Fiecare isi doreste un aparat care sa produca un nivel cat mai mic de zgomot si este lesne de inteles. De aceea, un dezumidificator potrivit nu va depasi valoarea de 43 dB pe cea mai puternica treapta. Pentru a intelege mai usor aceasta valoare, poate fi comparata cu nivelul de zgomot produs de un frigider.

Top 10 cele mai bune dezumidificatoare 2024

Dezumidificator si purificator cu consum redus de energie AlecoAir D23 CLASSY1. Dezumidificator  AlecoAir D23 CLASSY

Este un model prevazut cu o capacitate de dezumidificare de 23 de litri/24 de ore, atingand un debit de 180 mc/h. Este recomandat pentru suprafete de pana la 45 de mp, fiind prevazut cu un rezervor cu capacitatea de 4.5 litri. Beneficiaza de prefiltru antibacterian ce poate fi spalat.

Printre functiile din dotare, amintim: Timer, Auto restart, Purificare, Uscare rufe, Mod noapte, Ionizare, Blocare acces copii, Auto dezghetare, Auto-protectie.

Vezi detalii si pret

 


 

Trotec TTK90E2. Dezumidificator Trotec TTK69E

Este un aparat prevazut cu o capacitate de dezumidificare ce atinge 30 de litri/24 h, avand un debit de 173 mc/h. Este recomandat pentru suprafete de pana la 90 de mp, capacitatea rezervorului din dotare fiind de 5.2 litri. Filtrul de aer din dotare se poate detasa si poate fi spalat.

Ca si functii, dispune de : Timer, Uscare rufe, Directie de suflare reglabila, Deconectare automata.

Vezi detalii si pret

 


 

Dezumidificator Trotec TTK 75 E3. Dezumidificator Trotec TTK 75 E

Este un model prevazut cu o capacitate de dezumidificare de 20 de litri/24 h, avand un debit de 192 mc/h. Este potrivit pentru suprafete de pana la 45 de mp, capacitatea de colectare fiind de 3 litri. Filtrul din dotare se poate detasa si poate fi spalat.

Printre functiile din dotare, se numara: Uscare rapida, Deconectare automata, Dezghetare automata

Vezi detalii si pret

 


Trotec TTK40E4. Dezumidificator Trotec TTK40E

Este un model ce ofera o capacitate de dezumidificare de 14 litri/24 de h si un debit al aerului de 100 mc/h. Este ideal pentru suprafete de pana la 25 mp, capacitatea de colectare fiind de 3.5 litri. Filtrul de aer este usor de detasat si poate fi spalat.

Printre functiile cu care a fost prevazut, amintim: Deconectare automata, Timer, Auto-restart, Dezghetare automata

Vezi detalii si pret

 


AlecoAir D12Junior5. Dezumidificator AlecoAir D12Junior

Ofera o capacitate de dezumidificare de 12 litri/24 h si 3 nivele de umdiitate. Este recomandat pentru suprafete de pana la 18 mp, capacitatea de colectare a apei fiind de 1.5 litri. Filtreaza eficient praful si asigura o durata de utilizare mai mare aparatului.

In ceea ce priveste functiile din dotare, gasim: Uscare rufe, Deconectare automata, Mod automat, Functie de dezghetare automata.

Vezi detalii si pret

 


Turbionaire SENSO 126. Dezumidificator Turbionaire SENSO 12

Prezinta o capacitate de dezumidificare de 12 litri/24h si este prevazut cu reglaj electronic. Este dotat cu un rezervor ce poate colecta pana la 2 litri de apa. Reprezinta o solutie excelenta pentru suporafete de pana la 20 mp.

Printre functiile din dotare amintim de: Timer, Dezghetare automata, Ionizator, Sleep mode, Auto-restart, functie uscare rufe.

Vezi detalii si pret

 


 

AlecoAir D12 ECO7. Dezumidificator AlecoAir D12 ECO

Beneficiaza de o capcaitate de dezumidificare de 12 litri/24h avand doua trepte de ventilare. Este prevazut cu un rezervor cu o capacitate de 2 litri, fiind recomandat pentru suprafete de pana la 20 mp.

Functiile din dotare sunt destul de variate si anume: Auto restart, Child Lock, Auto Defrost, Uscare rufe, Mod noapte, Ionizare.

Vezi detalii si pret

 


Heinner HDU-108. Dezumidificator Heinner HDU-10

Este un model de dezumidificator care ofera o capacitate de dezumidificare de 10 litri/24h, fiind ideal pentru incaperi cu suprafete de pana la 16 mp.  Rezevorul din dotare ofera o capacitate de pana la 3 litri.

Printre functiile prezente amintim de: Timer, Deconectare automata, Uscare haine, Dezumidificare inteligenta, Ionizare.

Vezi detalii si pret

 


Turbionaire Smart 10 Eco9. Dezumidificator Turbionaire Smart 10 Eco

Prezinta o capacitate de dezumidificare de 10 litri/24h si un debit al aerului de 100 mc/h. Este prevazut cu un rezervor cu capcaitatea de 1.8 litri, fiind potrivit pentru incaperi cu suprafata de pana la 15 mp.

Printre functiile cu care a fost prevazut, se regasesc: Deconectare automata, Timer, Uscare rufe, senzori de umiditate.

Vezi detalii si pret

 


Star-Light DHD-1218W10. Dezumidificator Star-Light DHD-1218W

Este prevazut cu o capacitate de dezumidificare de 12 litri/24h si cu un rezervor cu capacitatea de 2.6 litri. Prezinta senzor de umiditate, putand fi folosit in orice fel de incapere.

Printre functiile din dotare, amintim de: Timer, Deconectare automata, Dezghetare automata, Uscare rufe, Functie de memorare, control digital.

Vezi detalii si pret

3 thoughts on “Recomandari Dezumidificatoare , Ghid Alegere: Cele mai bune dezumidificatoare 2023

  1. Foarte interesant articol. Am Trotec de mai bine de 2 ani si ma declar mega-multumita

  2. Elena Matei

    Trotec sunt senzationale, recomand!

  3. Daca vrei sa faci o alegere buna in privinta unui dezumidificator casnic, atunci acest articol este tot ce ai nevoie si cuprinde toate informatiile necesare de care trebuie sa tii cont.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *