Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Scurta introducere

In orice bucatarie functionala, unul dintre cele mai importante roluri este jucat de plita care, cel mai probabil, va fi cel mai des folosita. Fie ca te-ai mutat in casa noua, fie ca ti-ai renovat locuinta si ai reinnoit electrocasnicele, este esential sa gasesti o plita eficienta, dar care sa ofere si o buna rezistenta in timp. O astfel de investitie este recomandat sa fie pe termen lung, iar daca din diverse motive deja ai decis ca viitoarea plita va fi una cu alimentare pe gaz, atunci iti propunem sa descoperi mai multe informatii utile despre aceste modele si sa urmaresti ghidul care iti va arata pas cu pas cum sa te orientezi catre modelul potrivit nevoilor tale.

La ora actuala, plitele cu alimentare pe gaz s-a dovedit a fi cea mai convenabila alegere, intrucat gazele constituie o sursa mai ieftina decat energia electrica, iar plitele cu o astfel de alimentare vin la pachet si ele cu un pret mai accesibil. Binteinteles ca piata nu duce lipsa de oferte, de aceea, este imposibil sa nu gasesti modelul potrivit nevoilor tale.

Tipologie

Cu siguranta, cele mai cautate si cumparate plite sunt fara indoiala modelele incorporabile. O plita pe gaz incorporabila s-a dovedit a fi cea mai buna alegere pentru perosanele care detin o locuinta bransata la reteaua de gaze. Montarea se realizeaza in blatul mobilierului de bucatarie sau chiar o insula independenta ori chiar la nivelul acesteia. In cazul in care achizitionati o plita pe gaz si un cuptor electric, le veti putea monta individual, in functie de configuratia mobilierului, dar si de spatiul de care dispuneti in bucatarie.

O a doua categorie de plite pe gaz sunt cele independente care sunt, mai degraba, recomandate pentru cei ce nu sunt racordati la gaz ori care traiesc intr-un oras unde nu exista distributie de gaze. In acest caz, alimentarea se realizeaza la butelie, iar datorita dimensiunilor reduse, plita poate fi amplasata oriunde, ocupand mai putin spatiu.

Arzatoare

O plita pe gaz poate avea intre doua si sapte arzatoare. In mod cert, cele mai populare plite prezinta patru arzatoare, insa, exista si modele independente care sunt prevazute cu un singur arzator. Bineinteles, numarul lor va fi ales in functie de frecventa cu care gatiti, obiceiurile culinare si chiar numarul de persoane in locuinta.  In principiu, o persoana singura care locuieste intr-o garsoniera nu prea ar avea nevoie de mai multe de doua arzatoare. De asemenea, va trebui sa se tina cont si de diametrul acestor arzatoare, precum si de spatiul disponibil. Se poate intampla sa fie necesara modificarea blatului pentru ca suportul plitei sa se poate incadra.

In mod evident, cu cat arzatoarul e mai mare, dar si mai puternic, procesul de gatit se va desfasura mai rapid. Puterea inregistrata de arzatoare este masurata in watti. De regula, o plita cu patru arzatoar dispune de un arzator mare, doua arzatoare medii si un arzator mic. Exista modele care in loc de arzatorul mare sunt echipate cu arzator WoK, adica un arzator mare dublu care va optimiza procesul culinar. Acest arzator este, practic, cel mai puternic, putand obtine chiar si puteri ce depasesc 4000 W, timp in care celelalte arzatoare inregistreaza 750 – 1000 W.

Siguranta

Siguranta este unul dintre principalele aspecte care ar trebui sa va preocupe de fiecare data. Este esential sa verificati daca plita aleasa este prevazuta cu sistem de siguranta. Acesta se refera la niste valve de protecite care opresc imediat alimentarea cu gaz in cazul in care flacara se va stinge din diverse motive accidental. In plus, atunci cand montati plita, va recomandam sa instalati si un detector de gaz si fum.

Un alt aspect ce face referire la siguranta locuintei este si sistemul de aprindere electrica. In acest caz, bineinteles, plita trebuie conectata la priza. Ulterior, va fi nevoie doar sa rotiti de unul dintre butoane, iar acesteia va furniza scantei la nivelul arzatorului dorit, aprinzandu-se in mod automat. In acest fel, veti scapa de clasicele chibrituri sau brichete si de riscurile aferente.

Design

Sigur ca si partea de design este foarte importanta cu atat mai mult cu cat si bucataria are o anumita tematica. In cazul in care preferi ceva simplu, atunci poti opta cu incredere pentru o plita de inox sau alba cu patru arzatoare si butoane amplasate frontal. Daca doresti un model mai deosebit poti opta pentru un model negru cu suport ceramic, cu al cincilea arzator in partea din mijloc si butoane laterale. Acestea sunt doar niste exemple, insa fiecare va alege in functie de preferinte si de tipul mobilierului.

In prinicipiu, intr-o bucatarie moderne sau chiar minimalista, va fi ideala o plita cu profil ingust, cu toate ca cele mai multe modele sunt realizate ina sa fel incat sa se alinieze celorlalte corpuri din bucatarie. In cazul in care ai copii mici ce s-ar putea juca la butoane, atunci ar fi ideal sa cauti o plita cu butoane laterale. In schimb, daca bucataria este decorata in stil retro, atunci este musai sa cauti plite si cuptoare prevazute cu acelasi design.

Material

Atunci cand vine vorba de materialele din care este realizata plita ne raportam la suportul plitei, arzatoare, dar si gratar. Suportul plitei poate fi realizat din inox care este si cel mai popular si accesibil din perspectiva pretului, sticla termorezistenta colorata care prezinta un design aparte, insa care este mai pretentioasa si mai sensibila sau dintr-un aliaj de sticla si ceramica – schott ceran care este mai durabil, nu se pateaza si nici nu se zgarie, fiind elegant, dar si mai scump.

Arzatoarele sunt realizate, de regula, din fonta, otel emailat sau fier forjat emailat. Insa, trebuie sa stiti ca  otelul emailat si fierul forjat emailat pot rugini usor, astfel ca recomandarea noastra ar fi sa le eviti, mai ales daca gatesti des. In prinicpiu, cea mai rezistenta la contactul cu temperaturi ridicate si agenti de curatare este fonta.

Totodata, si gratarele din dotare ar trebui sa fie realizate din fonta, prevenind astfel riscurile prezentate anterior. In general, ar fi bine ca plita sa dispuna de doua gratare pentru ca spre deosebire de gratarele minimaliste ofera mai multa stabilitate vaselor in timpul gatitului, iar in comparatie cu gratarul realizat dintr-o singura bucata, sunt mai usor de curatat si de manevrat, facilitand inclusiv curatarea locala a plitei.

Top 10 cele mai bune plite incorporabile pe gaz 2024

 

Smeg Victoria SR964XGH1. Plita incorporabila Smeg Victoria SR964XGH

Este o plita incorporabila prevazuta cu 4 arzatoare de dimensiuni diferite: un arzatoar Wok doua arzatoare normale si un arzator mic. Arzatorul WoK inregistreaza 3.3 kW, cele doua normale cate 1.7 kW, iar cel mic 1.1 kW. Butoanele sunt amplasate frontal, plita fiind realizata din inox, iar gratarele din fonta emailata. Beneficiaza de sistem de aprindere electrica si sistem de siguranta.

 

Vezi detalii si pret

 


Miele KM 20142. Plita incorporabila Miele KM 2014

Reprezinta un model prevazut cu patru arzatoare dintre care un arzator WoK, doua arzatoare normale si un arzator mic. Puterea acestora variaza astfel ca arzatorul WoK inregistreaza 4.2 kW, cele doua normale cate 1.75 kWh fiecare, iar cel mic 1 kW. Este un model realizat din inox si gratare din fonta. Butoanele sunt amplasate frontal, fiind prezente si sisteme precum cel de siguranta, dar si aprindere electrica.

 

Vezi detalii si pret

 


Bosch PCS7A5B903. Plita incorporabila Bosch PCS7A5B90

Este un model prevazut cu cinci arzatoare dintre care unul WoK, unul mare, doua normale si unul mic. Cel mare inregistreaza o putere de 5 KW, in timp ce cel mic inregistreaza 1 kW. Prezinta 9 trepte de putere pe care le veti putea adapta in functie de situatie. Butoanele sunt localizate frontal, plita fiind realizata din inox. Este prezent sistemul de siguranta, dar si si sistemul de aprindere electrica.

 

Vezi detalii si pret

 


 Bosch PNH6B6B904. Plita incorporabila Bosch PNH6B6B90

Este o plita prevazuta cu patru arzatoare dintre care unul este de tip Wok, doua de dimensiuni normale, dar si unul mic. Puterea acestora variaza astfel ca cel WoK inregistreaza 3.3 kW, cele doua normale cate 1.75 kW fiecare, iar cel mic 1 kW. Butoanele sunt localizate in partea din fata. Este realizata din sticla, prezinta gratare din fonta si dispune de sistem de aprindere electric, precum si de sistem de siguranta.

 

Vezi detalii si pret

 


Electrolux KGG6426K5. Plita incorporabila Electrolux KGG6426K

Ofera patru zone de gatit dintre care un arzator este de dimensiuni mari, doua de dimensiuni normale, iar unul mic. Arzatorul mare inregistreaza 3 kW, cele doua normale cate 2 kW fiecare, iar celmic 1 kW.  Plita este realizata din sticla,  controlul realizandu-se cu ajutorul butoanelor localizate in partea din fata. Dispune de sistem de aprindere electrica, precum si de sistem de siguranta.

 

Vezi detalii si pret

 


Bosch PPH6A6B206. Plita incorporabila Bosch PPH6A6B20

Este un model de plita prevazuta cu patru arzatoare dintre care unul tip WoK, doua arzatoare normale si un arzator mic. Este realizata din sticla neagra, frontal fiind amplasate butoanele de control. Puterea arzatoarelor difera astfel ca cel WoK inregisteaza 3.5 kW, cele doua normale cate 1.75 kW fiecare, iar cel mic 1 kW, plita oferind 9 trepte de putere. Detine si sistem de siguranta, precum si sistem de aprindere electrica.

 

Vezi detalii si pret

 


Electrolux KGG6456K7. Plita incorporabila Electrolux KGG6456K

Plita dispune de patru arzatoare dintre care unul mic, doua normale si unul WoK. Arzatorul mic prezinta o putere de 1 kW, iar cele normale 2 kW. Butoanele sunt amplasate in patea din fata, iar plita este realizata din sticla neagra. Ofera o functionare siguranta, aceasta fiind prevazuta atat cu sistem de siguranta, cat si cu sistem de aprindere electrica.

 

Vezi detalii si pret

 


Electrolux KGS7536SX8. Plita incorporabila Electrolux KGS7536SX

Ofera cinci zone de gatit cu dimensiuni variate: doua arzatoare mici, doua arzatoare normale, un arzator mare. Arzatoarele mici inregistreaza cate 1 kW, cele normale cate 1.9 kW, iar cel mare 3 kW. Butoanele se afla in partea din fata, iar plita este realizata din inox. Asigura o functionare sigura, fiind prevazuta atat cu sistem de siguranta, cat si cu sistem de aprindere electrica.

 

Vezi detalii si pret

 


Electrolux EGH6343RON9. Plita incorporabila Electrolux EGH6343RON

Acest model este echipat cu patru arzatoare si anume: un arzator mic, doua arzatoare normale si un arzator mare. Arzatorul mic inregistreaza o putere de 1 kW, cele doua normale cate 2 kW, iar cel mare 3.7 kW. Plita este realizata din metal cu design rustic, iar butoanele sunt amplasate in partea din fata. Detine atat sistem de siguranta, cat si cu sistem de aprindere electrica.

 

Vezi detalii si pret

 


Bosch PGP6B5B9010. Plita incorporabila Bosch PGP6B5B90

Este un model de plita incorporabila realizata din inox si detine patru arzatoare de dimensiuni diferite: un arzator mare, doua arzatoare normale si un arzator mic. Butoanele de control sunt amplasate frontal. Plita dispune atat de sistem de siguranta, cat si de sistem de aprindere electrica.

 

Vezi detalii si pret

One thought on “Cea mai buna plita cu gaz incorporabila 2024

  1. Mi-am comandat si eu plita Bosch PPH6A6B20 si e superba, functioneaza excelent. recomand

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *