cel mai bun umidificator de aer

Cele mai noi promotii oferite de marile magazine:

Descopera ofertele de Crazy Days doar la eMAG!

Nivelul de umiditate din aer, dar si calitatea aerului in general, joaca un rol foarte important pentru sanatatea noastra si a membrilor familiei. Este important ca in locuinta sa existe un nivel de umiditate optima care, de regula, este cuprins in intervalul 40%-60%. Depasirea acestor valori, fie mai sus, fie mai jos, pot conduce la situatii delicate care ar putea conduce si la anumite incoveniente. Astfel, o umiditate prea mica implica un aer foarte uscat ce irita nasul si sinusurile, poate provoca iritatii si mancarimi ale pielii, usuca pielea si poate chiar si o exfolieaza, determinand iritatia pleoapelora, gatului si asa mai departe. La polul opus, umiditatea prea mare poate crea condens in zona ferestrelor, un aer greu de respirat, ba chiar sufocant. De asemenea, contribuie la aparitia alergiilor, dar si la dezvoltarea mucegaiului in locuinta.

Efectele negative al unui nivel de umiditate nepotrivit poate influenta foarte mult sanatatea ta, iar daca in casa aveti si un bebelus, cu atat mai mult ar trebui sa va preocupe aceste aspect. Cei mici au nevoie de o atentie deosebita mai ales ca plamanii lor nu sunt dezvoltati complet, iar acest aspect ar putea sa ii influenteze foarte mult. De aceea, ideal ar fi sa optati pentru un model de umidificator potrivit si pentru camera bebelusului.

Ce tipuri de umidificatoare exista?

Atunci cand vine vorba despre clasificarea umidificatoarelor de aer, avem doua categorii: cele traditionare si cele cu ultrasunete ce functioneaza cu jet de aer rece sau cu jet de aer cald. Fiecare varianta vine la pachet cu anumite particularitati, avantaje si dezavantaje, insa in functie de nevoile pe care le aveti, decideti care este mai potrivit pentru voi.

In ceea ce priveste utilizarea lor, ambele variante functioneaza relativ la fel, indeplinesc acelasi scop si pot fi folosite in toate anotimpurile anului.

– Umidificatorul traditional

Umidificatoarele cu jet de aer cald (abur) : gratie temperaturilor ridicate, apa care este eliberata in camera este sterilizata. Pe de alta parte, trebuie sa fiti atenti unde amplasati aceste aparate pentru a evita incidentele provocate de eliberarea aerului cald.

Umidificatoarele cu vapori reci : ofera avantajul de a nu prezenta niciun risc, insa necesita o curatare mai atenta spre deosebire de variantele cu aer cald, pentru a elimina eficient bacteriile.

Umidificatorul cu ultrasunete

Este varianta cea mai silentioasa, indiferent ca discutam despre un model cu vapori reci sau ori cu vapori calzi. Umidificatorul cu ultrasunete este un aparat mai performant decat cel traditional. Ideal ar fi sa alegeti un umidificator cu ultrasunete care poate elimina atat jet de aer cald, cat si jet de aer rece, selectand astfel modul de functionare dorit in functie de preferinte, dar si de anotimp.

Cum alegi cel mai bun umidificator de aer?

Cel mai bun umidificator de aer poate fi o notiune variabila in functie de nevoile fiecarui utilizator. Insa, pentru a determina varianta optima pentru tine, va trebui sa iei in considerare anumite aspecte despre care vom discuta in continuare:

Suprafata incaperii : Prima variabila pe care trebuie sa o iei in calcul este suprafata incaperii pe care doresti sa o acopere. Este imperios necesar ca modelul ales sa faca fata suprafetei unde va fi amplasat. In general, daca discutam despre incaperi obisnuite, de dimensiuni mici-medii, la o camera dintr-un bloc de apartamente, atunci un umidificator cu capacitate  mica sau medie este suficient. Partea buna este ca aceste aparate se pot muta foarte usor dintr-un loc in altul, fiind portabile. Insa, daca locuiesti intr-o casa spatioasa, si vrei ca un singur aparat sa faca fata intregii suprafete, ai nevoie de un aparat ce ofera o capacitate cat mai mare. In general, pentru fiecare model de umidificator este mentionata suprafata maxima recomandata. Este foarte important sa acordati atentie acestui aspect si sa optati pentru modelul potrivit.

Nivelul de zgomot: Este un subiect ce vizeaza  multi utilizatori, in special, pe aceia care au nevoie de aparat in dormitor pentru a functiona si noaptea. In mod cert, un nivel de zgomot ridicat iti poate tulbura somnul. In principiu, un umidificator silentios pe baza de ultrasunete inregistreaza undeva la 35 dB. Sigur, cu cat aparatul este mai puternic cu atat nivelul de zgomot poate creste, insa ideal ar fi sa nu depaseasca 50 dB.

In ceea ce priveste bebelusii, acestia inca mai apreciaza zgomotul alb, ce le aminteste de mediul intrauterin, iar un umidificator cu ventilatorul nu reprezinta nicio problema pentru ei.

Capacitatea recipientului: Este vorba despre recipientul unde vei adauga apa, iar acesta iti poate crea o imagine de ansamblu asupra autonomiei oferite de aparat. De exemplu, o varianta mica ce ofera o capacitate de cateva sute de mililitri va oferi o autonomie aparatului de aproximativ 2-3 de ore. Daca ai nevoie de un produs care sa poata functiona continuu pe parcursul a mai multe ori, atunci este indicat sa detina un rezevor cu capacitatea de cel putin 2-3 litri. In cazul aparatelor de capacitate mare, rezevorul va putea oferi capacitati de pana la 10 litri.

Functii: Exista modele de umidificatoare foarte accesibile ca pret, singura sa functie fiind aceea de a elimina vapori de apa in aer. Pe de alta parte, exista si variante mai complexe, ce ofera un bun control asupra modului de functionare. In consecinta, poti opta pentru un aparat ce benefijciaza de higrometru, gratie caruia aparatul poate masura nivelul de umiditate din incapere si poate porni sau opri automat atunci cand valoarea presetata a fost atinsa. Practic, acest higrostat ofera o autonomie foarte buna aparatului.

O alta functie utila este cea de timer, care permite presetarea activitatii aparatului, pentru a merge un anumit numar de ore. In acest fel, poti face economii si la energia electrica.

Reglarea volumului de abur este o optiune deopotriva foarte utila, care alaturi de higrostat si timer ajuta la mentinerea unui mediu ambiant optim, pastrand astfel nivelul de umiditate in limitele recomandate.

Functia de ionizare ajuta la reimprospatarea aerului si la obtinerea unui nivel de calitate optim al acestuia. De asemenea, reuseste sa neutralizeze si mirosurile neplacute, oferind un aer mai curat in incapere. Cu atat mai mult cu cat aparatul dispune si de difuzor, vei putea folosi uleiuri esentiale pentru tratarea anumitor patologii respiratorii, oferind si un miros mai placut.

Mod de intretinere: Un astfel de aparat trebuie igienizat constant intrucat umiditatea reprezinta mediul propice pentru dezvoltarea bacteriilor, insa nu ai de ce sa te ingrijorezi. Intretinerea aparatului este una destul de simpla. De regula, dupa finalizarea activitatii, indicat ar fi sa golesti rezervorul de apa si sa il lasi sa se usuce. Din punct de vedere igienic, variantele de aparate cu aer cald prezinta avantajul de a putea distruge microorganismele cu ajutorul aburului.

Pentru o utilizare indelungata in cele mai sigure conditii din perspectiva sanatatii, este vital sa cureti foarteb ine rezervorul periodic.

Sistem antimicrobian: Cele mai performante umidificatoare, prezinta sisteme antibacteriene sub forma unui fascicul UV fiind capabil sa distruga microorganismele ce pot pune sanatatea in pericol. In acest fel, prevenim riscul de a imprastia microorganismele in aerul din incapere pentru a nu le inhala ulterior.

Indicatoare: Indicatoarele de pe display sunt utile intrucat te ajuta sa verifici rapid care sunt setarile realizate, daca aparatul functioneaza si ce cantitate de apa mai este disponibila. Fiecare aparat prezinta propriile tipuri de indicatoare, insa descifrarea lor este simpla, in acest sens, te poate ajuta manualul cu instructiuni.

Pulverizare: Poti amplasa intr-o multime de locuri aparatul, insa ai in vedere sa reglezi directia de pulverizare, iar pentru aceasta trebuie sa te asiguri ca aparatul ales iti permite sa o reglezi. Ideea este ca pulverizarea sa nu fie orientata catre parchet, catre mobilier sau alte locuri unde ar putea produce eventuale pagube.

Dimensiuni si design: Un astfel de produs este conceput pentru a fi util din punct de vedere functional, accentul pe partea estetica fiind mai mic. Insa, de regula, astfel de aparate prezinta un design ce le face potrivite pentru orice fel de incapere, de multe ori, prezenta lor nefiind nici macar observata. In plus, in functie de capacitatea pe care o ofera un astfel de produs poate fi amplasat si in spatii mici sau chiar poate fi amplasat pe noptiera.

Lungime cablu de alimentare: In functie de necesitate si de situatie, trebuie sa ai in vedere ca lungimea cablului sa fie potrivita nevoilor tale. In general, ar fi indicat ca lungimea cablului de alimentare sa fie de 1.5-2 metri, oferindu-ti mai multa flexibilitate pentru a il putea amplasa cum doresti in incapere.

Top 10 cele mai bune umidificatoare de aer

Levoit Classic 300S

1. Umidificator de aer Levoit Classic 300S

  • Suprafata recomandata: 47 mp
  • Capacitate umidificare aer: 215-505 ml/h
  • Rezervor de apa: 6 litri
  • Functii: Apliccatie Smart, senzori inteligenti, functie Auto, Aromaterapie, lumina de veghe, 3 niveluri de umidificare, control vocal
  • Nivel zgomot: 30 dB
Vezi detalii si pret

 

Philips HU2718/10

2. Umidificator Philips HU2718/10

  • Suprafata recomandata : 32 mp
  • Rezervor de apa: 2 litri
  • Functii: Mod noapte, tehnologie Nano Cloud, senzori umiditate, Purificare, 3 setari umiditate, 3 viteze ventilator, feedback in timp real
  • Nivel zgomot: 25 dB, 46 dB
Vezi detalii si pret

 

biovita top mist

3. Umidificator de camera Biovita Top Mist

  • Suprafata recomandata: 40 mp
  • Rezervor de apa: 4.5 litri
  • Functii: 3 niveluri de umidificare, sistem de iluminare LED, Timer intre 1 si 12 ore, Oprire automata, Functii activate prin atingere
  • Nivel zgomot: 35 dB
Vezi detalii si pret

 

 Xiaomi Smart 2 EU

4. Umidificator Xiaomi Smart 2 EU

  • Suprafata recomandata: 40 mp
  • Capacitate umidificare aer: maxim 350 ml/h
  • Rezervor de apa: 4.5 litri
  • Functii: Temporizator, Difuzor aroma, Mod umiditate automat, tehnologie de sterilizare cu ultraviolete UV-C, Wi-fi si control de pe telefon
  • Nivel zgomot: 32 dB
Vezi detalii si pret

 

 PHILIPS HU4813/105. Umidificator PHILIPS HU4813/10

  • Suprafata recomandata: 44 mp
  • Capacitate umidificare aer: maxim 300 ml/h
  • Rezervor de apa: 2 litri
  • Functii: Setari de umiditate automate, ventilator cu trei turatii, mod noapte, timer
  • Nivel zgomot: 34 dB
Vezi detalii si pret

 

Trotec B5E6. Umidificator cu ultrasunete Trotec B5E

  • Suprafata recomandata: 30 mp
  • Rezervor de apa: 4 litri
  • Functii: Purificare, intensitate reglabila a cetei in 3 trepte, Ionizator, mod baby, mod noapte, timer, iluminare LED, deconectare automata
  • Nivel zgomot: 37 dB
Vezi detalii si pret

 

 

AlecoAir U30 IONIC7. Umidificator cu ultrasunete AlecoAir U30 IONIC

  • Suprafata recomandata: 30 mp
  • Rezervor de apa: 5.2 litri
  • Functii: Timer, functie memory, functie vapori calzi, functie ionizare, reglare 3 trepte de viteza
  • Nivel zgomot: 34 dB
Vezi detalii si pret

 

Philips HU2716/108. Umidificator Philips HU2716/10

  • Suprafata recomandata: 32 mp
  • Rezervor de apa: 2 litri
  • Functii: Mod noapte, Tehnologie Nano Cloud, Purificator, 3 setari de umiditate, senzori inteligenti, feedback in timp real al umiditatii
  • Nivel zgomot: 34 dB
Vezi detalii si pret

 

AlecoAir U10 TRADITIO

9. Umidificator AlecoAir U10 TRADITIO

  • Suprafata recomandata: 10 mp
  • Capacitate umidificare aer: maxim 120 ml/h
  • Rezervor de apa: 1 litru
  • Functii: 3 trepte de vaporizare, difuzor arome, lampa LED de veghe
  • Nivel zgomot: 35 dB
Vezi detalii si pret

 

Kidscare KC12110. Umidificator de aer cu ultrasunete si aromaterapie Kidscare KC121

  • Suprafata recomandata: 12 mp
  • Capacitate umidificare aer: maxim 150 ml/h
  • Rezervor de apa: 1.3 litri
  • Functii: Lampa veghe, auto, aromaterapie, 7 jocuri de lumini, ultrasilentios, eliberare parfum
  • Autonomie de 7 ore
Vezi detalii si pret

 

In ce situatii este necesar un umidificator de aer?

Un umidificator de aer te poate ajuta sa te bucuri de un aer mai curat si mai sanatatos atat tu, cat si membri familiei.  Un astfel de aparat previne riscul aparitiei infectiilor, ofera un aer mai curat tinand la distanta bacteriile. De asemenea, previne efectul de piele uscata pe care cu care te poti confrunta din cauza nivelului de umiditate mult prea mic.

De asemenea, te poate ajuta sa te bucuri de sinusuri mai bine aerisite, mai ales, cei care se confrunta cu astfel de probleme. Practic, aparatul elimina senzatia de uscaciune de la nivelul narilor, te ajuta sa respiri mai bine, iar prin functiile avansate din dotare elimina virusurile si bacteriilor.

Fie ca te confrunti cu o infectie sinusala sau cu o gripa, un umidificator bun te poate ajuta in acest sens. Este util pentru a pastra caine nazale si gatul la un nivel de umiditate ehcilibrate, facilitand vindecarea.

In plus, daca ai multe plante in apartament si acestea pot fi afectate de nivelul de umiditate scazut din aer. In plus, si piesele de mobilier pot fi afectate.

In acelasi timp, un umidificator de aer este eficient in imbunatatirea calitatii somnului. Te va ajuta sa te odihnesti mai bine, ba chiar poate ameliora sforaitul provocat de gatul uscat.

Recomandari pentru utilizarea umidificatorului

In general, este recomandata folosirea apei distilate sau demineralizate, insa exista modele avansate care nu au nevoie de apa speciala, putand fi folosita cea de la robinet. Verificati daca este mentionat acest lucru si daca este sigur sa folositi ap de la robinet.

De asemenea, recomandam schimbarea zilnica a apei, fiindca in apa aflata de mai multe zile in rezevor se pot dezvoltla foarte usor bacterii. Este nevoie zilnijc de apa proaspata si curata!

Curata periodic aparatul si nu omite acest aspect! In mod normal, specialistii ar recomanda curatarea saptamanala a aparatului, insa personal, as spune ca deinde de cat de des si intens folositi aparatul. Daca nu va fi folosit tocmai zilnic, ci ocazional cand este nevoie, atunci nu aveti de ce sa il curatati chiar saptamanal.

Pe de alta parte, incurajam schimbarea regulata a filtrelor. Aici trebuie sa subliniem un aspect: nu toate umidificatoare au filtre, insa cele care au trebuie schimbate ori de cate ori recomanda producatorul. Daca faceti abstractie de acest lucru, riscati sa eliberati iin aer mucegai si bacterii. Cele mai avansate modele dispun de indicator special care va va avertiza atunci cand trebuie sa inlocuiti sau sa curatati filtrele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *